Fen Bilimleri Teknoloji ve Uzay Dersi Etkinliği

Fen Bilimleri dersi Teknoloji ve Uzay öğrenme alanı kapsamında, okulumuz öğretmenlerinden Beha Betül Bulut tarafından sınıf içi etkinlikler düzenlendi. Öğrencilerle birlikte hazırlanan astronot kostümleri ve oksijen sistemi ile ders işlenerek daha kalıcı öğrenmelerin gerçekleşmesi amaçlandı.

03.10.2019 252

Bir uzay gemisine veya uzay mekiğine binerek uzaya giden insanlara  adı verilir. Ancak bazı ülkelerde astronot terimi yerine  terimi kullanılır. Astronotlar uzay araştırmaları yapmak üzere özel olarak yetiştirilmiş erkek veya kadın bilim insanlarıdır. Bunlar uzay laboratuvarlarında kalarak sadece gök cisimlerini araştırmayıp o koşullarda fizik, kimya, biyoloji, tarım ve eczacılık gibi alanlarda da bilimsel deneyler yaparlar.

03-10-201903-10-201903-10-201903-10-2019