Okulun Tarihçesi

MEHMET KÜÇÜKPARMAK İMAM HATİP ORTAOKULU

10.12.2012 2201

Mehmet Küçükparmak İlköğretim Okulu, Tekstilkent Mahallesi'nde, 1986 yılında 6 derslikli bir okul olarak yapılmıştır. 1990 yılında üst kat inşaatı ile 14 derslikli olarak ikili öğretim yaparak eğitim-öğretime başlamıştır. Okulumuzun bulunduğu mahallede nüfus artışı nedeniyle sınıf mevcutları ikinci kademede 65 öğrenciye çıkmış, derslik ihtiyacı ortaya çıktığından 2006 yılında Temmuz ayında Dünya Bankasıkatkılarıyla 8 derslikli ek bina inşaatına başlanmış, 2007 yılında dersliklerin bitimi ile de öğrenci mevcutlarımız 25 – 30'lar seviyesine gelmiştir. Okulumuz (A ve B) 2 bloktan oluşmuştur.

2007/2008 eğitim öğretim yılında B Blok binada kullanıma geçmiştir. 4+4+4 Eğitim sistemine geçilmesiyle beraber (A) blok ilkokul (B) blok ortaokul olmuştur. 2014-2015 eğitim öğretim yılında Din Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bünyesine dahil olan okulumuz, kademeli olarak imam hatip ortaokuluna dönüşmüştür. 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren bütün derslikler imam hatip ortaokulu olarak eğitim öğretime devam etmektedir. Okulumuzda 9 derslik olup toplamda 240 öğrenci bulunmaktadır.

2 idareci odası, 1 Öğretmenler odası mevcuttur. Okulumuz Gaziantep Merkez ilçe Şahinbey'de olup, şehrin her kesiminde ulaşım imkanlarına sahiptir. Veli profili olarak genelde merkez Oğuzeli ilçesi ve köylüleri nüfusu ağırlıkta olup, Sanayii bölgesinde olduğundan diğer kırsal kesim okul-veli profiline göre daha avantajlı bir konuma sahiptir. Velilerimizin büyük çoğunluğu yakındaki sanayi bölgesinde işçi olarak çalışmaktadır.